Da forloveden brått døde begynte Camilla å lage musikk. Nå er resultatet her

Julen er ikke bare pinnekjøtt. Den er også savn.

Publisert:
- «Empty seat» er en sang om tomme seter, og alt som gjør vondt i en tid hvor søkelyset er på lykke, sier Camilla Rosenlund.

– Julen er en høytid hvor savn og sorg er sterkt tilstedeværende. Det å savne noen rundt bordet er kanskje like mye forbundet med jul som pinnekjøtt og pakker.

Det er gått fire år siden 29 år gamle Camilla Rosenlund fra Stavanger brått mistet sin forlovede. Etter hans død begynte Camilla å skrive musikk.

Nå er første del av resultatet her. Sangen «Empty seat».

– Nesten all julemusikk har oppløftende tekster som er med på å skape positive forventninger fram til jul. Det er en god ting, men jeg ville skrive en sang som tar opp skyggesidene av julen. «Empty seat» er en sang om tomme seter, og alt som gjør vondt i en tid hvor søkelyset er på lykke.

Følg Byas.no på Facebook!

En «nestenjulesang»

Selv om «Empty seat» gis ut midt i juletiden, og temaet i og for seg relateres til jul, kaller Camilla den selv for en nestenjulesang.

– Hva mener du med det?

– I mitt hode er det en sang som passer til julen, men som ikke nødvendigvis har et tradisjonelt julebudskap. Når jeg setter på Tom Waits' «Christmas card from a hooker in Minneapolis», er det jul i stua hos meg.

LES MER:

Fikk du med deg historien til designer og kommunestyremedlem Mahnnoor Raja (18) fra Sola? Alt hun tjener gir hun bort. Mahnoors (18) fargerike elefanter finnes verden over

Melankolien står sterkt

I form og uttrykk er «Empty seat» heller ikke veldig lik andre julesanger. I stedet for blinkende bjeller og store guttekor, er sangen preget av en ro og nostalgi.

– Sangen er spilt inn på øya Sør-Hidle i veldig strippa omgivelser. Produsent Endre Bryn og jeg ville at budskapet og vokal skulle bli tydeligst. Vi er begge tilhengere av folk, amerikana og country, så lydbildet ble naturlig nok litt i den gata.

– Mye melankoli?

– Ja. Melankolien står sterkt i alt jeg skriver. Håpet er at folk som føler på det samme som jeg gjør, skal kunne relatere til musikken og kanskje finne trøst.

LES MER:

Disse to lokale frisørsalongene kjemper om å bli landets beste Disse to lokale frisørsalongene kjemper om å bli landets beste .

Publisert:

Camilla (31) fra Stavanger er en av juryens utvalgte by:Larm-artister

Camilla Rosenlund har blitt fortalt at hun er aller mest seg selv når hun står på scenen.

Oppdatert: