Loppis, konsert eller ølfestival? Sjekk hva som skjer i helga

Vi har samlet sammen stort og smått av kjekke ting du kan gjøre denne helgen!

Oppdatert:
Gira på musikk? Da har du hele syv konserter å velge mellom i helga. Sjekk ut arrangementene under.

Denne guiden gjelder fra torsdag 04. april til søndag 7. april.

Følg Byas.no på Facebook!

Konsert med Christina Flood & Atul

Hva: Konsert Hvor: Finkel, Stavanger Når: Torsdag kl. 20.00

Torsdag blir det god stemning på Finkel når Christina Flood og Atul fremfører sin musikk.

Flood er en artist som skriver ærlige og direkte sanger på bergensk, om alt som hun får inspirasjon av. Sangene blir støttet opp med enten piano, gitar, ukulele eller munnspill.

Klesbytting på agendaen?

Hva: Bytting av klær Hvor: Rogaland Når: Fredag, lørdag og søndag

Lyst å kvitte deg med noe i garderoben, eller ønsker du å finne nye skatter? Da er denne helga perfekt for deg. Lørdag 6. april er det nemlig den store klesbyttedagen. Det blir feiret i hele Norge med diverse arrangementer, og Stavanger er intet unntak. Trykk på linkene under for å finne et arrangement nær deg:

Vålandstårnet – Mostun natursenter – Grottene Folken – Walk for freedome Stavanger

Kammerkonsert med elever fra musikklinja

Hva: Konsert Hvor: Hetland kirke Når: Torsdag kl. 19.30

Torsdag kan du oppleve talentfulle elever fra musikklinja på Stavanger katedralskole, når de inviterer til en intim Kammerkonsert i Hetland kirke. Konserten inkluderer både klassisk musikk fra ulike epoker og akustiske innslag innen jazz, vise- og folkemusikk.

Rapp hos BlygeHarry

Hva: Konsert Hvor: BlygeHarry, Stavanger Når: Torsdag kl. 21.00

Torsdag kveld får BlygeHarry besøk av rapper og ordsmed Lars Anstein Tønnessen aka Atlars - en rapper med lang fartstid i Stavanger. Han vil formidle tekst med mening, og denne torsdagen har han, i tillegg til fast inventar Alexander Flotve, med seg Siri Endresen på kor.

Hilma Nikolaisen og Frode Strømstad beundrer den første plata presset i Norge på mange år. Plata til Nikolaisen er spilt inn andre steder, men hun måtte til Egersund for å få den presset. Torsdag kommer hun til Folken.

Hilma Nikolaisen til Folken

Hva: Konsert Hvor: Akvariet, Folken, Stavanger Når: Torsdag kl. 21.00

Hilma Nikolaisens er plateaktuell med albumet «Mjusic» - oppfølgeren til hennes kritikerroste debutalbum «Puzzler». På Folken vil hun fremføre sin psykedeliske rock sammen med sitt backingband.

Secret Treehouse & Violent Gin

Hva: Konsert Hvor: Påfyll, Stavanger Når: Torsdag kl. 21.00

Torsdag er den store konsertdagen i Stavanger! Bandene Secret Treehouse & Violent Gin kommer til Påfyll i Stavanger for å spille rock, indie pop med elektroniske elementer. Noe for en hver smak, med andre ord.

Else Kåss Furuseth under presentasjonen av forestillingen "Gratulerer" som Furseth spiller i.

Gratulerer med Else Kåss Furuseth

Hva: Forestilling Hvor: Rogaland Teater, Stavanger Når: Fredag kl. 19.00 og 21.00 og lørdag kl 16.00

Else Kåss Furuseth kommer til Rogaland Teater med sin siste tabukomedie om det å være god nok akkurat som du er, selv om du er ganske ræva.

I Gratulerer undersøker komiker Else Kåss Furuseth om det er mulig å være god nok akkurat som du er, selv om du er ganske ræva. Monologen, også denne i regi av Arvid Ones, er oppfølgeren til braksuksessen Kondolerer, en komedie om selvmord, en hyllest til livet etter å ha mistet mor og bror i selvmord.

Ølfestival

Hva: Festival Hvor: KinoKino, Sandnes Når: Fredag 16–22 og lørdag 14–22

For de øl-interesserte arrangeres det ølfestival i KinoKino lokalene i Sandnes for fjerede året på rad. Årets tema er sur og bitter øl.

Byas

Harm & Hegseth Live

Hva: Forestilling/show Hvor: Stavangeren, Stavanger Når: Fredag og lørdag kl. 19.00 og 20.00

«Det skal drikkes, det skal sladres, det skal deles og det skal gossipes», skriver humor-doen på Facebook arrangementet.

Videre beskriver de innholdet i showet slik: Kjendis-Norge skal snakkes om og egne liv skal granskes. Og FOR et år det har vært: Vegard har svettet med Funkygine, Morten har svingt sine døde hofter på «Skal vi danse», «Ex on the Beach Norge» har kommet til verden og livet har generelt bydd på mange opp- og noen nedturer. Alt dette, og det sjefene våre sier er «for drøyt for TV og podcast», tas til scenen for det vi i all beskjedenhet vil kalle en meget underholdende og gøy time.

Stand Up på Folken

Hva: Stand Up Hvor: Folken, Stavanger Når: Fredag kl. 19.00

Fredag blir det Stand Up i Grottene på Folken med Jan Rune Holdhus, Sven Rusdal, Sondre Stømer, Aila Sinober, Florencia Lopez

og Bjarte Gudmestad.

Finding Neo // Folken

Hva: Konsert Hvor: Folken, Stavanger Når: Fredag kl. 21.30

Fredag kommer duoen Finding Neo, bestående av Andrea Ådland og Mathias Keilegavlen til Folken. 8. februar i år slapp de sin debut, EP’en «Hits 4 Neokids», og er nå på sin første turne.

Det er også verdt å nevne at de stiller med åtte musikere i bandet, som er mer enn klare for å spille musikk som byr på en spennende og avslappende blanding av soul, indie og jazz. Selv sier de at de ikke vil binde seg til noen sjanger, men de har fokus på, som bandnavnet tilsier, å finne noe nytt.

Loppis på Eiganes

Hva: Loppemarked Hvor: Eiganes skole, Stavanger Når: Lørdag kl. 14.00

Lørdag kan du sikre deg gamle skatter eller gjøre te retro-kupp når Eiganes skolekorps inviterer til loppemarked. Det blir kafe med diverse mat og auksjon klokken 12.00.

Staysman & Lazz (th) skal opptre under P4s vinterlyd i Stavanger. Her er duoen på scenen under åpningsshowet til Norway Cup 2015.

P4 vinterlyd

Hva: Konsert Hvor: Markedsplassen, Stavanger Når: Lørdag fra kl. 14.00

For 14. året på rad reiser P4 på vinterlydturné, og lørdag kommer de til Stavanger. Arrangementet begynner på Markedsplassen klokken 14.00, der det vil være forskjellige aktiviteter. Konsertstart er 16.00, og årets artister er Staysman & Lazz, Freddy Kalas, Vidar Villa, Victoria, Adelén og Erik Sæter.

Autopia - Norges nye motormesse

Hva: Motormesse Hvor: Stavanger Forum Når: Fredag 12–18, lørdag 11–18, søndag 11–17.

I helga er Stavanger Forum stede for deg som er interessert i bil! Fredag, lørdag og søndag byr motormessa på rå superbiler, klassiske biler, motorsykler, oldtimers, youngtimers og andre unike kjøretøy.

Svømmebasseng+Melkeveien og DJ Strangefruit

Hva: Konsert Hvor: Tou Scene, Stavanger Når: Lørdag kl. 22.30

Lørdag kommer Svømmebasseng, som er kjent for å skape svette lokaler med sin dansbare indie, til Tou Scene for å gjennomføre et liveshow.

Etter konserten med Svømmebasseng fortsetter festen med Melkeveien og DJ Strangefruit.

The Kåss Furuseths

Hva: Live-show Hvor: Folken, Stavanger Når: Søndag kl. 16.00

Ingen bør være alene på søndager! Derfor inviterer den søstrene Else og Cecilie Kåss Furuseths til søndagsbrunsj på Folken.

Publisert:
Oppdatert:

Kjekke ting du kan gjøre i helga

Du trenger ikke være redd for ei kjedelig helg. Det er nemlig en røys med kjekke ting som skjer!

Oppdatert: