Drag-duo nektet inngang på utested: – Hvem er det som skal bestemme hva som er et «pent antrekk»?

Drag-duoen Amore Entertainment ble nektet inngang på et utested i Stavanger. Grunnen var at de ikke fulgte kleskoden. Nå stiller de spørsmål med hva som defineres som pent antrekk.

Oppdatert:
Dette var antrekkene dragduoen Mio (til venstre) og Tino (til høyre) hadde på da de ble nektet inngang på et utested, natt til 1. mai.

– Et antrekk er kanskje ikke pent for deg, selv om det er pent for meg. Hvem er det som skal bestemme hva som er et «pent antrekk»? Er det dørvakten sin smak som teller, spør dragartist Mio Eyfjord.

Etter endt show i Fargegaten kvelden 30. april ville han, og dragkollegaen Tino André Rusdal, ta en tur på byen.

Først prøvde de Heidi’s Bier Bar, men der var det fullt hus, og de kom derfor ikke inn. De beveget seg over til andre siden av Vågen, til utestedet Alf & Werner. Heller ikke her fikk de komme inn, men ikke på grunn av fulle lokaler. Begrunnelsen de fikk av vakten, var at antrekket deres ikke stod til Alf & Werner sin standard.

– Akkurat der og da følte vi oss litt diskriminerte, sier Tino André Rusdal.

Mange forklaringer

Ifølge Rusdal og Eyfjord fikk de fire forskjellige forklaringer for hvorfor de ikke fikk komme inn. Første var at de ikke hadde pent nok antrekk. Andre var at de hadde på seg kostyme. Tredje var at de hadde på uniform og siste forklaring var at de hadde for korte skjørt.

– Jeg fikk en følelse av at dørvakten dro forklaringer litt ut av luften, sier Rusdal.

For de to dragartistene er det å finne antrekk ofte en stor jobb. De bruker mye tid på både klær, frisyre og sminke. Rusdal setter spørsmålstegn ved hvem som velger hva som definerer et pent antrekk.

– Det var rart for oss å oppleve å ikke få komme inn, fordi antrekkene våre ikke var pene nok, samtidig som det sto noen i grilldress og joggesko på innsiden, sier han.

LES OGSÅ:

LES MER:

Nå åpner Helga’s Bier Bar i Sandnes

LES MER:

Nå åpner Nåløyet igjen - og den nye baren Uvisst i nabobygget

LES MER:

Pjolter og Punsj-gjengen åpner nytt utested i de gamle Kaffekanna-lokalene

Sak oppklart, kleskode uklart

Hovmesteren kom ned etterhvert. Ifølge Eyfjord forklarte hun at de ble nektet inngang fordi det så ut som de gikk i undertøy. Mannen til Eyfjord tok bilde av de to dragartistene, og postet det som hadde skjedd på Facebook, før hovmesteren kom ned.

Tilbakemeldingene de har fått er blandet. Noen mener det ikke var rart at de ble nektet tilgang, mens andre mener utestedet var for strenge. Alf & Werner kommenterte også på innlegget. De skrev blant annet:

«Uavhengig av hvordan du ser ut eller hvem du er, så tillater vi dessverre ingen å komme inn med antrekk som body/truse, som også ble forklart til dere igår.»

Drag-duoen sier at det ikke er noe vondt blod mellom dem og Alf & Werner.

– Det er helt ok å ha retningslinjer på utesteder. Vi syns bare at man bør være klarere på hva som er lov og hva som ikke er lov, sier Eyfjord.

– Den forklaringen vi fikk av hovmesteren og på Facebook kan vi skjønne. Det vi reagerer mest på er at vi fikk flere forskjellige forklaringer av vakten, sier Rusdal.

Duoen mener de til slutt fikk et klart svar fra utestedet. Likevel mener de at utestedet må være klarere på egen kleskode.

I tillegg til «Kleskode: pent antrekk», står dette om antrekk på nettsiden til Alf & Werner: «Toppetasjen er nattklubb og lounge med byens feteste musikk for de som har stilige sko og kveldens frisyre».

Finstasen må på

Driftsjef på Alf & Werner, Patrick Medrusan, vil ikke kommentere hendelsen ettersom begge parter ser denne saken som oppklart. Han sier han har forståelse for at definisjonen av pent antrekk kan virke noe diffus.

– Tidligere hadde vi et langt skriv med retningslinjer for hva som var tillatt, men moten forandrer seg hele tiden, og hva som oppfattes som pent er forskjellig fra person til person. Vi valgte derfor å gå bort fra denne måten å gjøre det på, skriver Medrusan i en e-post til Byas.

Videre skriver han at de vil at folk skal ha på finstasen når de kommer til Alf & Werner. Utestedet godtar ikke at folk kommer i treningstøy, skitne klær eller undertøy.

Kleskoden andre steder

På utestedet Hexagon, som også har kleskode «pent antrekk», sier de at de muligens hadde sluppet inn en gjest iført antrekk som drag-duoen hadde på seg natt til 1. mai.

– Det kan bryte med regelen mot «antrekk som ved sitt utseende virker sjenerende», på grunn av at de har for lite klær på seg. Med jakkene på, så hadde vi kanskje latt det gå, sier daglig leder, Siamak Pirzadeh.

På Villa Nattbar har kleskode pent antrekk, og mener at dragduoen kunne passert. Men, som Alf og Werner ville de sett at rumpa var dekket.

– Personer kledd slik som dette er antrekk som vi ser på som pent, men da med forbehold om at rumpen er tildekket med en truse som dekker rumpa, eller skjørt, skriver Kristin Folkestad, daglig leder i en e-post til Byas.

På nattklubben Social Club har de også noen retningslinjer når det kommer til antrekk. Daglig leder Melanie Grøndahl vil ikke si at de opererer med en spesifikk kleskode. De ønsker at alle skal føle seg velkomne. Likevel oppfordrer de gjestene til å kle seg pent eller festlig.

– Pent antrekk er jo veldig subjektiv, så hvordan man ønsker å tolke dette er jo veldig forskjellig fra person til person. Amore Entertainment ville bli sluppet inn med antrekkene de hadde på. De er festlige, så ser ikke hvorfor vi ikke skulle slippe de inn, sier Grøndahl.

Vanskelig for vaktene

Pirzadeh fra Hexagon påpeker at kleskode er en vanskelig del av jobben til vaktene.

– Det er ofte subjektive meninger, og vaktene våre er dessverre ikke moteeksperter. De prøver så godt de kan, men de kan ta feil de og, sier han.

Medrusan, driftsleder på Alf & Werner, sier at deres vakter også får opplæring, men ettersom det meste går på skjønn, kan det være tilfeller hvor det gjøres feilvurderinger.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Dette kan du IKKE ha på deg på byen!

LES MER:

Derfor kommer du ikke inn på byen

Publisert:
Oppdatert:

2019 oppsummert: Disse sakene ble mest lest i mai

– Hvem er det som skal bestemme hva som er «pent antrekk»? Denne Byas-artikkelen topper lista i mai.

Publisert: