Nattklubben gikk konkurs, men nå leter eieren etter nye lokaler
Hot Open Mind vil tilbake i bybildet.
– Vi så at koronapandemien kom til å vare lengre enn vi forventet. Derfor var det ikke liv laga å drive nattklubb, forteller Hugo Ferkingstad.
For 11 år siden åpnet han Hot Open Mind i Kirkegata. Da som bar og kafé. I 2011 valgte han å åpne nattklubb i Skagen i stedet for.
Det hele kom til en brå slutt i juni. Ferkingstad slo selskapet konkurs.
– Nå ønsker vi å starte opp med bar og kafé som vi drev i begynnelsen, sier Hot-sjefen.
Ønsker nattklubb-mulighet
Han forklarer at Hot allerede har pekt seg ut noen lokaler, men venter med å inngå avtaler på grunn av den pågående pandemien.
– Det blir et «open mind-sted». Vi ønsker likevel å ha muligheten til å starte opp nattklubb i de nye lokalene dersom det er noe vi bestemmer oss for, sier Ferkingstad.
Slik kan utestedene holde åpent etter midnatt: – Ønsker ikke å benytte smutthull
Nå kommer «Campingen» til Stavanger
Ifølge regnskapsnettstedet Proff hadde nattklubben en stabil omsetning på i overkant av 5 millioner kroner de siste årene. I 2018 ga det et overskudd på 143.000 kroner.
Etter konkursen kom det fram i retten at selskapet hadde 600.000 kroner i gjeld. Ferkingstad opplyser at denne gjelden har han nå kvittet seg med.
– Derfor kan vi starte med blanke ark igjen, sier han.
«Homsebar» er ikke gammeldags
Daglig leder i organisasjonen FRI, Anina Jæger, ønsker et nytt samlingssted velkommen med åpne armer.
– Det er positivt med et skeivt utested hvor alle kan være seg selv. Fri Bar i Fargegata er allerede et slikt sted, men som gjerne samler flere enn bare de som er skeive, sier hun.
Snart åpner Bardello like ved Fargegata
Tidligere var det et større skille mellom hvor homo- og heterofile gikk på byen, derav uttrykket «homsebar». «Heterobar» var det ingen som snakket om.
Jæger trekker gjentatte ganger fram Fargegata som et område hvor folk samles uansett legning, i stedet for at homofile går til et spesielt sted.
– Er det da gammeldags å rendyrke «homsebar»-konseptet?
– Jeg blir nostalgisk av å høre ordet «homsebar». Jeg vil ikke kalle det gammeldags, jeg vil nesten kalle det for et behov som noen har, sier FRI-lederen.
Da Hot ble borte, forsvant det mest tydelige stedet hvor de homofile samlet seg. Dermed har det blitt det vanskeligere for de som brenner inne med mange spørsmål, eller de som nylig har valgt å være åpne om legningen sin, å finne likesinnede.
– Å ha et sted som rendyrker det skeive viser mangfold - og er med på å fremme mangfoldet, sier Jæger.
Ny nattklubb i Sandnes: – Få gang på skjenking etter tolv, så er vi i mål!
Neste år?
Hot-gründer Ferkingstad ser fram til å starte opp et nytt sted i byen, men han tør ikke sette en åpningsdato for forventningsfulle gjester.
– Alle jeg snakker med forstår at det er veldig usikre tider. Selv om vi har alle planene klare, så drøyer vi etableringen. Det blir trolig ikke noe før til neste år. Vi får se, sier Ferkingstad.
Derfor så du grå piksler «overalt» i sosiale medier i går
I går «forsvant» flere skeive profiler fra sosiale medier. I dag dukket de plutselig opp igjen. Forsvinningsnummeret viste seg å være en del av en spesiell 50-årsmarkering.
Relaterte artikler
- AKTUELTDansk utelivsgigant klar med nytt utested i Stavanger: – Tror dette blir et godt tilskudd til byen12 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTDJ-er går sammen om nytt utested: – Det blir en av de råeste nattklubbene i landet3 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå skjer det noe i Sandnes. Til og med kommunen er overrasket over pågangen2 ÅR SIDEN
- AKTUELTFlere barer satte omsetningsrekord sist helg, men duoen tror ikke de er for sent ute2 ÅR SIDEN
- AKTUELTInntektene falt med over fire millioner og millionoverskuddet forsvant2 ÅR SIDEN
- AKTUELTUtelivsguide til Stavanger og Sandnes: Her er områdene du bør vite om3 ÅR SIDEN