Kjempeøkning i bar-omsetningen

Barene i Rogaland hadde over 260 prosent økning i omsetning i helgen, sammenlignet med siste helg i januar. Det er mest i Norge.

Oppdatert:
Det merkes at koronarestriksjonene, med skjenkestopp og meteravstand, er borte.

– Omsetningen i norske barer økte med 156 prosent fra siste helg i januar, og med 26 prosent fra forrige helg. Også restaurantene fikk et løft med 30 prosents omsetningsvekst sammenlignet med siste helgen i januar, sier Øyvind Brekke, leder for BankAxept og BankID, i en pressemelding fra Vipps.

Rogaland er altså det fylket som har hatt den største økningen på bar hvis man sammenligner med siste helg i januar, da det var begrenset åpningstid på grunn av koronarestriksjonene. Økningen har vært på over 260 prosent.

Sammenligner man med forrige helg, var omsetningsøkningen i fylket vårt 28 prosent.

Før jul ble det innført full skjenkestopp, mens det i januar ble det gjort en oppmykning, slik at utestedene kunne servere alkohol til klokken 23.

Lokale bareiere var likevel oppgitt.

Skjenkestoppen ble fjernet helt da regjeringen 1. februar innførte store lettelser i koronatiltakene. Da kunne utestedene servere alkohol like lenge som de gjorde før restriksjonene ble innført.

Samtidig ble kravet til bordservering fjernet, men meteren skulle fortsatt overholdes. Derfor kunne dansing bli vanskelig:

Først i helgen som var ble disse restriksjonene fjernet.

Men pandemien er ikke over, understreket Støre på lørdagens pressekonferanse. Han ville ikke vil at folk skal bruke ordet «feiring».

Første lørdagskveld uten koronarestriksjoner førte likevel til såpass mye uro at mange havnet i politiarresten.

– Vi har ganske mange i arresten etter i natt, og merker stor forskjell på denne helga og koronahelgene. Det er nesten å forvente, sa operasjonsleder Helen Rygg Ims i Sør-Vest politidistrikt søndag morgen.

Publisert:
Oppdatert:

Utelivet om «danseforbudet»: Komisk og håpløs situasjon

I religiøse miljøer har dansing blitt sett på som synd. Nå har regjeringen ilagt oss forbud om å inngå en pakt med omikron på byen.

Oppdatert: