Åpner torsdag: Dette er pizzakokkens egen favoritt

Etter to års arbeid åpner restauranten og baren Citra i Fargegata torsdag, og lover «nedpå stemning».

Oppdatert:
Francesco Giardiello har jobbet med pizza siden han var 16 år.

Der det før var regnskapskontor, blir det nå napolitansk pizza, håndverksøl og vin i to etasjer. Målet er å lage nærmere 200 pizzaer daglig.

– Det blir både klassiske pizzaer og noen spesial-pizzaer. Min favoritt er nok pizza carbonara, sier pizzakokk Francesco Giardiello.

24-åringen har jobbet med å lage pizza siden 16-årsalderen, og flyttet til Stavanger i 2018.

– Mange her ser på det å spise pizza som en fancy ting, og kler seg gjerne opp. Det er mer uformelt i Italia, der spiser man også gjerne med hendene, sier han.

– Vi vil ha det sånn her, casual og nedpå. Vi vil være en nabolagskafé for alle, sier daglig leder Vegar Ulvestad Halvorsen.

LES MER:

Har flyttet over gata: Slik blir nye Mano Pizza

Daglig leder Vegar Ulvestad Halvorsen og pizzakokk Francesco Giardiello håper på en uformell stemning.

Eies av kjente utelivsaktører

Før har pizzakokk Giardello blant annet jobbet på Villa 22, som har samme eiere som Citra. De velkjente utelivsaktørene Leif Hovland og Arne Joakimsen står bak nyåpningen, som ligger under selskapet Nduja AS.

– Dette blir mer rebelsk og rustikt enn Villa 22, sier Hovland.

Håpet var egentlig å åpne allerede i sommer, men så dukket det opp et problem.

– Vi støtte på hardt fjell under huset da vi skulle lage øl- og vinkjelleren. Det forsinket oss med tre-fire måneder, og kostet en million ekstra, sier Hovland.

Vinen kommer fra Italia, Frankrike, Spania og USA, og har fått plass i kjelleren, sammen med et utvalg øl.

Vil brygge eget øl

Navnet kommer fra humlen med samme navn.

– Det er en populær og god humle. Vi har ambisjoner om å lage vårt eget øl, og da skal vi bruke citra, sier Halvorsen.

Han tror pizza vil treffe en bred målgruppe.

– Da jeg vokste opp, trodde jeg jo nesten at pizza kom fra Stavanger. Det er så etablert, og noe alle liker.

LES MER:

Nå åpner pizzakjeden i Stavanger

Den gamle teglsteinsveggen er funnet fram. Lokalet har plass til rundt 100 gjester.

Etter hvert blir menyen utvidet, blant annet med pasta. I månedsskiftet kommer det en egen pastakokk rett fra Italia. Der er også den vedfyrte pizzaovnen i andre etasje importert fra.

– Det var et helsike å få den inn i huset. Det måtte brukes kran, og deler av ytterveggen måtte demonteres for å få det til, sier Halvorsen.

Lover å ta inn posten

Han er glad for mottakelsen blant naboene i gata.

– De har vært veldig imøtekommende, og gitt oss klapp på skulderen underveis. Vi ønsker å spille på lag med naboene, og har allerede lovet å ta inn posten når de er borte, sier han.

LES MER:

Her kommer en ny vietnamesisk restaurant og take away

LES MER:

Bardello utvider: Åpner «tiki»-konsept i nabolokalet

LES MER:

Slik kom vinterlysene i Fargegata på plass

Publisert:
Oppdatert:

Spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor

Har du testet dem?

Oppdatert: