Meny Bruker
↓ annonse
ALDRI MER BAKRUS? Denne lille dingsen skal visst nok ta bakrusen ut av rusen.
ALDRI MER BAKRUS? Denne lille dingsen skal visst nok ta bakrusen ut av rusen. Av: Skjermbilde fra The Lad Bible

Denne lille dingsen skal sørge for at du ikke får bakrus etter å ha drukket (for mye) vin

For godt til å være sant?

↓ annonse

Üllo har lansert en liten filterkopp, som de hevder skal spare deg for all fremtidig bakrus etter å ha drukket litt for mye vin.

Hvordan?

Filteret skal ta opp sulfitter i vinen.

Sulfitter er konserveringsmidler som blir tilsatt vinen under bryggeprosessen, slik at den skal bevare farge og smak. Det finnes mange som er allergiske eller intolerante mot disse konserveringsmidlene, så for dem kan jo dette filteret være en gladnyhet - hvis det fungerer.

Sulfittene hemmer også bakterievekst og bidrar til å øke holdbarheten på produkter. Og skal vi tro Üllo, er det disse som gir deg skallebank etter en fuktig kveld ute på byen.

Üllo skriver på hjemmesiden deres at de vil ta vin «back to nature», og da hører ikke konserveringsmidler hjemme.

Den populære nettstedet The Lad Bible (nesten 20 millioner likerklikk på Facebook) har laget en video om filterkoppen, og de går faktisk så langt at de hevder at «du kan drikke en flaske og to, uten å måtte bekymre deg for bakrus dagen der på» - hvis du filtrerer vinen først.

Her er videoen:

https://www.facebook.com/LADbible/videos/3043822238998279/

For godt til å være sant?

Byas viste videoen til ekspeditør på Vinmonopolet, Einar Jansen.

– Det høres veldig rart ut, dette her! sier han og ler.

– Er det rett og slett for godt til å være sant?

– Nå har ikke jeg prøvd dette produktet, men jeg vil påstå at bakrus går på mengden vin du drikker. Folk reagerer veldig individuelt på alkohol, men mengde, om du drikker på tom mage og om du blander ulike typer alkohol, er nok de tingene som har mest å si for om du får bakrus. Dagsform er jo en annen ting.

Jansen sier at det å kun drikke én type hvitvin i løpet av en kveld, kan gjøre at folk reagerer mindre. Altså, får mindre bakrus. Det har i hvert fall fungert for ham.

– Men folk er forskjellige og reagerer veldig forskjellig på alkohol, det finnes nok ingen fasit her.

Tips! Det finnes såkalt naturvin, vin som ikke inneholder svovel (sulfitter), så det er jo mulig å prøve en slik variant før man kjøper en filterkopp, for å se om det faktisk funker?

Mer fra Byas.no:

Javel. Nå er det sånn at kommentarfeltet er stengt mellom klokka 23:00 og 07:30. Kom gjerne tilbake da!
Det er for øyeblikket ikke mulig å logge inn eller registrere seg. Vennligst prøv igjen senere.

Ikke registrert enda?

Registrer deg