Meny Bruker
↓ annonse
KOM I GANG: Apper kan hjelpe deg til å komme i gang med treningen.
KOM I GANG: Apper kan hjelpe deg til å komme i gang med treningen. Av: Scanpix
Erling Fasting, TRD.by

Appene som kickstarter treningen

Mangel på inspirasjon om dagen? Gode nyheter: disse appene setter garantert i gang både forbrenning og motivasjon.

↓ annonse

Merker du at nyttårsforsettene er i ferd med å glippe? Eller har du aldri helt kommet i gang? Her er noen apper som kan hjelpe!

Følg Byas.no på Facebook!

Fitocracy

Hva: Forbedrer formen din Plattform: Android og iOS Pris: Gratis

Gamification, eller spillifisering på norsk, er et sterkt virkemiddel for motivasjon. Det har utviklerne av Fitocracy brakt til treningsbransjen. Du kan loggføre hver øvelse du gjør, enten det er styrke eller utholdenhet. Ut i fra hvor bra du presterer får du poeng. Etter hvert så går du opp i level, du rangeres på poenglister, og får medaljer basert på milepæler - for eksempel når du klarer kroppsvekten din i knebøy, eller løper din første 10-kilometer.

Fitocracy fungerer også litt som Facebook. Det er grupper for å diskutere treningsformen du liker og du kan kommentere på øktene til vennene dine. Eller hva med å lage en egen gruppe for å se hvem i vennegjengen som er best? Utviklerne har også et knippe med personlige trenere som lager treningsøkter du kan prøve deg på (blant annet selveste Arnold Schwarzenegger). Bonuspoeng for at du også kan også hyre trener selv og få coaching online.

Strava

Hva: Lar deg konkurrere med naboene dine Plattform: Android, iOS Pris: Gratis

For løpere/syklere/skiløpere med konkurranseinstinkt er det lite som slår Strava. Appen lar deg konkurrere med hele nabolaget. Tiden andre løpere bruker på løyper i nabolaget blir loggført, og vist som en resultatliste. Dine egne løpetider blir også loggført for hver økt. Hvis du har problemer med å pushe deg selv nok, så vil muligheten til å rykke opp på resultatlisten fyre deg opp. Kanskje du slår alle og blir bydelens Strava-kjendis?

Spotify – musikk i ditt løpetempo

Hva: Gir deg mulighet til å lage eller høre på spillelister beregnet for trening Plattform: Android, iOS Pris: Gratis

Musikk er en viktig del av løpeøkten for mange. Forskere ved Brunel-universitetet i London har også bevist at musikk kan senke anstrengelsesnivået ditt med 15% og øke utholdenheten din med 12%. Dette har Spotify lagt merke til, og forbedret med sin “Running”-funksjon.

I appen trykker du på “Browse”, også under “Genre & Moods” trykker du på “Running”. Her kan du velge spillelister ut i fra hvilket humør du er i, også tilpasser Spotify musikkvalget etter hvilket tempo du løper i.

LØP! Musikk på øret må man ha! FOTO: Scanpix
LØP! Musikk på øret må man ha! FOTO: Scanpix

Pact

Hva: Tjen penger på å nå målene dine Plattform: iOS Pris: Valgfri

Er du en av dem som er avhengig av kniven mot strupen? Da kan denne appen være svaret.

Med Pact vedder du penger på om du gjennomfører treningsøktene du har planlagt. For hver gang du ikke registrerer med GPSen at du er på treningssenteret, så blir pengene du veddet belastet via din PayPal-konto. Når du klarer målene dine, får du en sum for hver treningsøkt du klarer. Du kan også ha mål som ikke gjelder trening, som å spise grønnsaker, logge kaloriinntaket i MyFitnessPal, eller gå 10 000 skritt. Det er ikke store summer det gjelder, men nok til at du vil heller ta treningsøkten enn å betale.

Zombies, Run!

Hva: Videospill i løpeformat Plattform: Android, iOS Pris: Gratis

Denne appen er et spill som plasserer deg som en overlevende etter zombiene tar over verden. Zombies har en hel historie, med skuespillere og mål du skal oppnå. Når du er ute og løper får du instruksjoner via radio fra andre overlevende i basen din. Oppdragene kan gå ut på å finne forsyninger eller løpe fra en zombie-horde som du hører bak deg. Sistnevnte fungerer slik at du må øke farten din med 20 prosent i 1 minutt for å slippe unna, som en liten intervalløkt.

Med disse forsyningene kan du bygge basen din og sørge for at alle har nok mat. På grunn av dette må du ut og løpe for å redde kameratene dine i spillet. Oppdragene blir også gitt ut som “sesonger”, med 20 og 60 «episoder» per sesong.

Javel. Nå er det sånn at kommentarfeltet er stengt mellom klokka 23:00 og 07:30. Kom gjerne tilbake da!
Det er for øyeblikket ikke mulig å logge inn eller registrere seg. Vennligst prøv igjen senere.

Ikke registrert enda?

Registrer deg